Connect with us

ΤΑΞΙΔΙΑ

Αυτό το παλιό ελαιοτριβείο στη Λήμνο μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο σπίτι!Μόλις δείτε το εσωτερικό του θα…

Αν και η ανακατασκευή έχει υλοποιηθεί πριν από αρκετά χρόνια από την αρχιτεκτονική ομάδαAETER ARCHITECTS, η ομορφιά του παραδοσιακού παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο.

Το παλιό ελαιοτριβείο βρίσκεται στο χωριό Κοντιάς της Λήμνου και ανακατασκευάστηκε για να μετατραπεί σε ένα εξοχικό σπίτι διακοπών. Η τοπική αρχιτεκτονική παράδοση, το περιβάλλον και η αυθεντικότητα ήταν οι θεμελιώδεις παράμετροι της αρχιτεκτονικής προσέγγισης.
Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!
OIL-MILL-p02
OIL-MILL-p04

OIL-MILL-p05
OIL-MILL-p07
OIL-MILL-p08
Το υφιστάμενο κτίριο αποτελείται από δύο ξεχωριστούς χώρους, που καλύπτονται από κλιμακωτές στέγες, συνολικής επιφάνειας της 90m². Η στέγη μίας μικρής αυλής 20m² που βρισκόταν στην άκρη της κατοικίας, είχε καταστραφεί, αποκαλύπτοντας ένα ευχάριστο χώρο, γεμάτο από φυσικό φως.
Το άγνωστο κουκλίστικο ελληνικό χωριό που οι περισσότεροι κάτοικοι του είναι καλλιτέχνες.
Η κατεστραμμένη στέγη και η έντονη κλίση του εδάφους επέτρεψε στον Λημνιό αρχιτέκτονα Χάρρυ Μπουγαδέλλη, να αναπτύξει πολλούς και διαφορετικούς χώρους και να κινηθεί ανάμεσα στο ανοικτό και το κλειστό και να παίξει με το φως και το σκοτάδι, δημιουργώντας μία εξοχική κατοικία μοναδικά αυθεντική.
OIL-MILL-p10
OIL-MILL-p11
Αποθέωση για ένα ακόμα καλοκαίρι από τον ξένο τύπο για τα Ελληνικά νησιά
OIL-MILL-p12
OIL-MILL-p13
OIL-MILL-p14In the village of Kontias, Limnos, an old oil-mill was reconstructed and transformed into a summer holiday house. The owner architect treated the whole process with respect to both natural and artificial surroundings. Local tradition and climate were fundamental parameters to the architectural approach.
The building is situated on sloping ground, before Pigados, the old entrance area of the mill, placed at the exact spot. The existing building consisted of two separate areas, covered by a two banded roof, of a total area of 90m². A small yard of 20m² was situated at the edge. The roof was found partially destroyed, revealing a pleasant space, full of natural light. Thus, the open room which was created made an ideal summer sleeping area. The rest of the house was arranged in two levels, separating from children.
OIL-MILL-p15
OIL-MILL-p17
OIL-MILL-p18
OIL-MILL-p19The intense sloping of the ground permitted the development of many different open area spaces, which climax onto an open sitting room, on a wooden mezzanine, the only area of the house with a village view.
Έργο: OIL-MILL Holiday Home
Studio: AETER ARCHITECTS
Αρχιτέκτων: Χάρρυ Μπουγαδέλλης
Interior designer: Βάλια Δρακοπούλου
Εμβαδόν κατοικίας: 90m²
Εμβαδόν οικοπέδου:141 m²
Περιοχή: Κοντιάς, Λήμνος
OIL-MILL-p20
OIL-MILL-p21
OIL-MILL-p22
OIL-MILL-p23


Πηγή: www.designhome.gr

To Top